25 Mayıs 2019 Cumartesi

PUBG MÜKEMMEL TAKTİKLER !!! (MOBİL)


 Bir “shooter” oyununu mobil cihazda oynuyorsunuz, yani elinizde klavye & mouse ikilisinin sağladığı rahatlık yok, hatta gamepad’i bile mumla arıyorsunuz. Hal böyleyken ilk maçınıza girmeden önce oyunun kontrol ayarlarını iyice gözden geçirin derim. PUBG Mobile’ın kontrol ayarları farklı başlıklar altında birçok seçenek barındırıyor. İlk olarak araç kullanımında varsayılan tuş düzeninden Tekli Kontrolcü Modu’na geçmenizi tavsiye edebilirim. Silah kullanımındaysa kendine güvenenler Nişan Yardımı’nı kapatabilirler ama unutmayın, bu durum karşınızdakilere avantaj da sağlayabilir. Bu arada sağa - sola eğilmenin de varsayılan ayarlarda kapalı olduğunu belirteyim, Dikiz & Ateş’i açmayı unutmayın.







PUBG’nin gerçekçi oyun mekanikleri, ölümün çok kolay olmasına vesile oluyor ve bu nedenle oyunu PC’de oynarken daha pasif bir oyun tarzı benimsemek gayet normal. Ne var ki PUBG Mobile’da böyle yapmanıza gerek yok çünkü mobil platformlarda nişan almak daha zor, haliyle sizi gören birinin anında alt etme ihtimali de oldukça düşük. Öte yandan maçlardaki 100 kişinin 80 civarının gerçek oyuncu değil de yapay zeka kontrolündeki bot olması sayesinde atak bir oyun sergileyip maç başına en az 10 kill alabilirsiniz. Bu mesut anlar oyunu oynadıkça ve seviye atladıkçaysa mazi olacak çünkü oyunda ilerleme kaydettikçe maçlardaki bot sayısı azalıyor, oyuncu sayısı artıyor. Demem o ki cesurca oynayıp ilk maçların tadını çıkarın, sonra fırsatınız olmayabilir.




Gelelim PUBG’de, hatta tüm BR oyunlarında en sinir olduğum konuya. Zaten bir sürü rakiple, düşmanla, silahlı adamla mücadele edip hayatta kalmaya çalışıyorken "gazdan" ölmek öyle fitil ediyor ki beni! Konu PUBG olunca bu durum daha da sık yaşanıyor çünkü harita oldukça büyük. Aynı sıkıntıyı PUBG Mobile’da da çekmemek için yapılması gereken en iyi şey kısa sürede bir araç bulmak. Zaten nişan alma kabiliyetlerinin diğer platformlara göre daha zor olduğunu düşünürsek araç içinde hem güvende, hem de daha tehlikeli olmak mümkün. Benden size tavsiye, altınıza hemen bir araç çekin ve gerekirse oyun sonuna kadar yere ayak basmayın; kim bilir, belki de zafer bu şekilde gelir.


son olarak kendinize bir arkadaş bulun ve biribirinizi geliştirin.bu oyun ne akdar fazla arakdaşın avrsa o kadar zevkli bir oyundur kendini topla ve mücadeleye başla.









9 Mayıs 2019 Perşembe

POİNT BLANK NEDİR? NASIL OYNANIR??

POİNT BLANK NEDİR?  NASIL OYNANIR??


Dünyada 60 milyondan fazla kullanıcısı olan Point Blank Tamamen türkçe ve ücretsiz bir Fps oyunudur.  Point blank tamamıyla türkçedir yani radyo mesajlarından menülere ve seslendirmesine kadar herşeyiyle türkçedir buda oyunu daha iyi anlamamıza olanak sağlamaktadır. Bu oyun okadar tutlmaktadır ki çeşitli turnuvalar düzenlenmekte ve belli miktarda ödül bile verilmektedir hatta geçtiğimiz yıl endonezyada türkiyeninde katıldığı bir turnuva düzenlendi ve 30.000$ lık bir ödül verildi türkiye kazanamadı ama yinede iyi bir derece aldılar.

Oyun içi değiştirilebilir takma adınızı bulduğunuz an otomatik olarak  oyuna giriş yapmaktasınız. Oyuna giriş yaptığınızda sizi lobiye atıyor ve size silah, karakter veya markette puan ile satılan herhangi bir  ürünü  satın alıp kullanabilmeniz açısından size 45.000 puan veriliyor.

Hemen KD ve HS oranlarına gelelim.KD , Killdeath demektir buda şu oluyorki öldürme ver ölme sayısıdır.Oyunda bu sayıları yani ölme ve öldürme(KD) sayılarınız yüzdeye oyun sistemi olarak profinize yansıtılır.Bu oranlar ile kadar güçlü veya ne kadar güçsüz bir oyuncu olup olmadığınızı bu KD/HS oranı ile anlayabilmektesiniz.Oyunda girmek istediğiniz klan yöneticileri ve üyeleri sizlerin klan için ne gibi bir fayda veya bir zarar sağlayacağınızı ölme ve öldürme oranı ile yani KD/HS oranı ile anlayıp klana alacaktır.Eğer KD/HS oranınızı yüksek tutmak istiyorsanız güçlü oynayıp bol bol adam öldürmeniz gerekmektedir.


Oyunda değişik modlara göre örneğin patlatma modu haritalarında bomba kuracak olan kırmızı takım için her savaş oyununda olduğu gibi iki adet bomba kurma noktaları bulunmakta “A” ve “B” bomba kurma bölgeleridir. Diğer haritalarımıza gelecek olursak saldırmak için çok güzel ve bir o kadarda çok özel bölgeler bulunmakta.

7 Mayıs 2019 Salı

En İyi Pubg Oyuncusu Nasıl Oynar !!

                            PUBG NASIL OYNANIR?


  • Oyunun başlangıç menüsüne girildiğinde önce cinsiyet belirlenir. Sağ bölümden kendinize birkaç adet başlangıç seviyesinde kıyafetler alabilir ve üzerinize giyebilirsiniz.
  • Oyun içerisinde puan topladıkça sandıklar kazanacaksınız ve bu sandıklar içerisinden kıyafet saç tip değişiklikleri v.b şeylere sahip olabileceksiniz.
  • Her oyuncu haritada kendine göre belirlemiş olduğu bir noktaya paraşüt yardımıyla iniş yapmalıdır.
  • İniş yapıldıktan sonra her oyuncu özgür olacaktır. Bu oyundaki genel amaç olabildiğince en iyi şekilde silah, zırh kask gibi donanımlara sahip olarak rakipleri öldürmek ve haritada yaşayan tek kişi olabilmek. Adaya indikten sonra çevrenizde gördüğünüz evlere sırayla girerek silah, zırh, kask, can, kıyafet, silah eklentileri, mermi gibi hem koruyucu hem de rakiplerinizi öldürmeye yarayacak ekipmanlar toplamalısınız ve toplama işlemini mümkün olduğunca rakiplerinizden önce yapmalısınız. Bu arada dikkat edilmesi gereken nokta her an rakiplerinizden bir veya birçoğuyla karşılaşabilme ihtimalinizdir. O yüzden evlere girerken ve çıkarken ölmemek için sürekli tetikte olmalısınız.

  • Genel olarak oyunu oynarken hem çabuk hem dikkatli olmalı, aynı zamanda ölmekten kaçınmalı ve öldürmeyi başarabilmelisiniz. Oyunda hedefiniz her zaman daha fazla rakip öldürerek oyunu olabildiğince en yüksek sırada bitirmeye çalışmak olmalıdır. Yüksek seviyede bitirdiğiniz her oyun size ona göre altın denilen oyun parası kazandırmaktadır. Oyun parası ile oyun içerisinde satılan kutuları alıyorsunuz. İster kutuları açarak içinden çıkan kıyafet, bere, eldiven, mont, gömlek gibi birçok oyuncuyu geliştirmek ve değiştirmek için envanterleri kullanabilirsiniz. İsterseniz de  oyun parası ile satın aldığınız kutuları hiç açmadan Steam’de gerçek para üzerinden satışa çıkarabilirsiniz.
  • 100 farklı kişinin tek hedefle, önüne geleni öldürmek amacıyla bulunduğu bir alanda tek başınıza kalsanız ne yaparsınız? Tabii ki en ufak çıtırtı sesinde yerinizden zıplarsınız. Hayatta kalma mücadelesinin esas alındığı PUBG müsabakalarında sesleri dinlemeniz çok büyük önem taşıyor. Eğer pozisyonel ses deneyimi yaşatabilen bir kulaklığa sahipseniz bu oyunda rakiplerinizin çok canını yakarsınız. Oyunun yapımcıları ses programlama konusunda çok iyi bir iş başarmışlar. PUBG oynarken ustalaşmayı başarırsanız, rakibinizin size yaklaşık olarak hangi mesafeden ve hangi silahla ateş ettiğini sadece sesleri dinleyerek tespit edebilirsiniz.

5 Mayıs 2019 Pazar

Fortnite Nedir ??? En İyi Taktikler Nelerdir?

Fortnite, Epic Games tarafından tasarlanan ancak grafikleri açısından pek de 'epik' durmayan eğlenceli bir çok oyunculu oyun. Fortnite, piyasaya sürüldükten kısa süre sonra, PUBG'nin de başarısından etkilenerek, oyuna 'Battle Royale' adlı eğlenceli bir mod da eklendi. Bu vesile ile Fortnite, ücretsiz ve bağımlılık yapan bir oyun olarak oyun dünyasına kısa sürede giriş yaptı. 

Neden Bu Kadar Hızlı Popüler Oldu?

Aslında tüm 'Battle Royale' oyunları tek bir cümle ile özetlenebilir: "Öldür ya da öl!".
"Öyleyse herkes bu oyunu neden bu kadar çok seviyor sayın WebTekno?" diyebilirsiniz; keza haksız da sayılmazsınız. Bu noktada oyun PUBG'ye oldukça benzese de, grafik tasarımı ve bir iki farklı detayla PUBG'den ayrılıyor. Oyundaki amaç ise oyunu epey eğlenceli kılıyor: Sizi bir kara parçacığına bırakıp diğer 99 insan arasında hayatta kalarak sizlere tatlı bir zafer 
yaşatmaktır.


lk piyasaya sürüldüğü günden beri çokça indirilen Fortnite'ın hemen başında 'Battle Bus' sizi 8x8 kilometrelik bir haritaya atıyor. Oyuna başlamak için uygun mekanı bulduğunuz anda artık aşağı atlayabilir ve oyuna müdahil olabilirsiniz. Oyunda siz de dahil toplam 100 kişi mevcut. Bununla birlikte Fortnite, ikili ve dörtlü gruplar halinde de oynanabiliyor. 




 HAVACILIKTA İNSAN FAKTÖRLERİ  Havacılık dizaynı, belgeleme, eğitim, uçuş/yer operasyonları ve bakım uygulamalarında; insan performansının d...

Bumerang - Yazarkafe